Behandlingar

FAST TANDSTÄLLNING

En fast tandställning är den traditionella lösningen och fortfarande den mest effektiva i fall där större tandregleringar skall utföras.

Principen med fast tandställning bygger på att fästen limmas på tändernas framsida i vilka man sedan fäster en tråd. Cirka var 6:e till 8:e vecka besöker man tandläkaren som då spänner tråden. På så sätt flyttas tänderna millimeter för millimeter.

 

OSYNLIGA TANDSTÄLLNINGAR

Invisalign tandställning

En Invisalign tandställning är en osynlig tandställning som består av en serie individuellt anpassade bettskenor av plast som bärs 22 timmar per dygn. Man tar i princip bara ut den vid tandborstning och när man äter.

Skenorna som används vid invisalign tandreglering byts ut i takt med att tändernas läge förändras (cirka varannan vecka).

Invisalign tandställning lämpar sig inte för alla typer av tandregleringar och kan därför inte alltid ersätta behovet av konventionell tandreglering. I många fall kan det dock vara ett enkelt, bekvämt och diskret alternativ.

AVTAGBAR TANDSTÄLLNING

Är en tandställning som framför allt används för att behandla överbett, utstående framtänder i överkäken och djupa bett på barn. Den kan också påverka käkarnas tillväxt på ett positivt sätt. Barnen behöver komma till tandläkare i god tid. Alla barn behöver träffa en tandläkare vid 7 års ålder för att utvärdera bettutvecklingen och eventuella behov av tidigt tandställning.